by Azhan Mohi in
Premier League

Pengurus teknikal Ajax, Gerry Hamstra berkata dia membuat percubaan terakhir untuk meyakinkan Lisandro Martinez yang terikat dengan Manchester United untuk kekal di kelab itu.

Martinez akan disahkan sebagai pemain United tidak lama lagi selepas kedua-dua kelab bersetuju dengan bayaran £48.7 juta untuk pemain pertahanan serba boleh itu.

Pemain Argentina itu telah dikaitkan dengan perpindahan dari Ajax buat seketika, pada mulanya dikaitkan dengan Arsenal sebelum Erik ten Hag masuk untuk menandatangani bekas bintangnya.

Bagaimanapun, Hamstra telah mendedahkan bahawa juara Eredivisie itu bertekad untuk memegang salah seorang pemain terbaik mereka dan mengadakan banyak perbincangan dengan pemain berusia 24 tahun itu untuk mencuba dan memujuknya untuk kekal, tetapi mereka tidak dapat menandingi cita-citanya untuk bermain di kelab itu. bahagian atas permainan.

“Selepas percutiannya [Martinez], kami berbual semula,” Hamstra memberitahu akhbar Belanda Het Parool.

“Di dalamnya, Lisandro jelas menunjukkan bahawa dia masih mahu mengambil langkah itu. Ia menjadi semakin jelas bahawa penginapan yang lebih lama tidak boleh dilaksanakan, kerana kita tidak berada di puncak rantaian makanan.

“Dan kemudian anda beralih, kerana kami mempunyai cita-cita kami sendiri dan mahu mencapai matlamat tinggi sekali lagi musim ini.

“Di mana semua orang menganggap keputusan seri di Benfica adalah keputusan yang baik beberapa tahun lalu, kini terdapat kekecewaan. Jadi, jika anda ingin mengambil langkah seterusnya, anda benar-benar perlu mengekalkan jenis pemain ini.

“Tetapi kami membuat alasan dari gambaran yang lebih besar dan realistik. Martínez telah melalui perkembangan hebat bersama kami selama tiga tahun, telah menjadi juara tiga kali dan kini merasakan langkah ini sebagai peluang seumur hidup.

“Dia juga menunjukkannya. Kami juga memahaminya.”

Ia adalah jendela yang sukar untuk Ajax, dengan kelab itu kehilangan bukan sahaja Martinez dan Ten Hag kepada United tetapi beberapa pemain terkenal lain seperti Sebastian Haller kepada Dortmund, Ryan Gravenberch kepada Bayern Munich dan Andre Onana kepada Inter Milan.

“Kami tidak mahu kehilangan Martínez, tetapi dengan bayaran perpindahan seperti ini, semua orang memahami cara ia berfungsi,” tambah Hamstra.

“Kami mempunyai cita-cita kami di Ajax. Kemudian enam pemain asas tidak boleh tiba-tiba pergi. Hanya tahun ini kita terpaksa berhadapan dengan pertembungan keadaan.

“Penggantian satu lawan satu lebih mahal daripada pemain yang anda dapat, untuk berkembang setahun di belakang seseorang. Ia akan menjadi ideal jika kita mempunyai seseorang yang bersedia di belakang Martínez dan dia telah tinggal setahun lagi.”

Share Post:

Related Posts