by Azhan Mohi in
Premier League

Abang Mason Mount telah mempertahankan bintang Manchester United itu selepas dia menerima kritikan pedas berikutan penampilan sulung pasukan pertamanya untuk kelab menentang Wolves.

Pemain tengah itu bermain 68 minit dalam kemenangan 1-0 malam Isnin menentang pasukan Gary O’Neil di Old Trafford.

Mount telah digandingkan bersama Bruno Fernandes dalam peranan bahagian tengah yang lebih maju tetapi kedua-dua pemain berasa tidak selesa ketika United bergelut mengatasi pasukan Wolves yang lebih bagus.

Erik ten Hag berkata dia gembira dengan prestasi Mount dalam sidang akhbar selepas perlawanannya, dan pengurus Belanda itu bercakap dengan penuh semangat tentang kemampuan pemain tengah itu sejak dia menyertai kelab itu dari Chelsea.

Tetapi, selepas pramusim apabila dia dipindahkan dalam posisi berbeza, Mount bergelut untuk memberi kesan kepada pergerakan menentang Wolves.

Itu membawa kepada kritikan dalam beberapa pihak, dengan talkSPORT menulis tweet tentang prestasi Mount.

Ia menunjukkan dia mencipta peluang sifar, membuat hantaran silang sifar, memenangi terjahan sifar dan tidak memenangi duel udara.

Tetapi memandangkan Mount masih belum beraksi selama 90 minit untuk kelab baharunya, kritikan itu adalah terlalu awal.

Dan abang pemain tengah itu, Lewis, tidak telah masuk campur dan memanggil kritikan itu ‘memalukan’.

“Saya telah cuba untuk melepaskan ini sepanjang hari, tetapi secara jujur, malu dengan anda talkSPORT,” tulis Lewis dalam cerita Instagramnya.

“Pemain-pemain ini, tidak, ORANG-ORANG ini mendapat penderaan yang mencukupi tanpa anda menambah bahan api kepada api.

“Peringatan bahawa dia mempunyai kerjaya 18 tahun yang sangat berjaya dalam bola sepak, dan merupakan seorang yang baik, baik, manusia, lebih daripada yang saya boleh katakan untuk beberapa “wartawan” anda.”

Share Post:

Related Posts