by klasikko in
Premier League

Manchester City mungkin menghadapi masalah serius selepas berita muncul semalam bahawa mereka menghadapi pertuduhan daripada Premier League atas sebanyak 100 isu berasingan mengenai Financial Fair Play.

Jika City didapati bersalah, mereka boleh berdepan dengan pemotongan mata dan mungkin juga diturunkan dari liga EPL.

ia akan menyaksikan mereka kehilangan beberapa nama bintang terkenal di dalam skuad.

Sudah ada spekulasi bahawa rancangan Man City untuk menandatangani Jude Bellingham musim panas ini kelihatan terancam.

Berikut juga adalah lima nama yang pasti akan menuju ke pintu keluar Stadium Etihad:

1.João Cancelo

Baru sahaja dipinjamkan ke Bayern Munich, kita boleh mengandaikan masa depan Joao Cancelo sudah menjadi tanda tanya yang cukup besar untuk City.

Dengan kemungkinan dakwaan akan datang, seseorang membayangkan Cancelo kini lebih berkemungkinan untuk berpindah ke Bayern Munich secara kekal.

Terdapat spekulasi bahawa City boleh membawa masuk sebanyak €70 juta daripada melepaskan pemain Portugal itu, jadi itu boleh menjadi jumlah wang yang cukup penting untuk kelab tidak lama lagi.

2. Ilkay Gundogan

Menghampiri tempoh terakhir kontraknya dan dikaitkan dengan Barcelona, ​​Ilkay Gundogan adalah seorang lagi pemain City yang pastinya ingin berpindah.

Pemain Jerman berpengalaman itu mempunyai kerjaya yang baik di Manchester, tetapi mungkin lebih baik untuk mencari perubahan yang mungkin merupakan langkah besar terakhir dalam kariernya.

3. Bernardo Silva

Seorang lagi pemain City yang dikaitkan dengan Barcelona, ​​sukar untuk melihat Bernardo Silva bertahan jika semuanya huru-hara di Etihad.

Bekas pemain Monaco itu telah merayu dengan perpindahan musim panas lalu dan hasrat itu muncul semula berikutan berita tergempar semalam.

4. Ruben Dias

Seorang pemain yang sangat penting untuk City, adakah Ruben Dias juga menjadi orang yang mempertimbangkan masa depannya di kelab jika mereka didenda potongan mata atau diturunkan liga?

Bek tengah itu cukup bagus untuk bermain untuk hampir mana-mana kelab terkemuka di seluruh Eropah, jadi sekarang adalah masa yang terbaik untuk dia menyahut cabaran baharu.

5. Erling Haaland

Khabar paling buruk yang tidak mahu didengari warga Citizens ialah pemergian mesin gol Norway, Erling Haaland.

Haaland baru sahaja menyertai City musim ini dan beraksi bersama pasukan Pep Guardiola, menjaringkan 31 gol dalam 28 perlawanan setakat ini.

Namun, dia telah dikaitkan berulang kali dengan Real Madrid yang juga mengejar Kylian Mbappe.

Jadi situasi City ini boleh menjadi peluang yang sesuai untuk gergasi Sepanyol itu untuk ertindak bdan sukar untuk membayangkan dia berkata tidak.

Share Post:

Related Posts