by klasikko in
Premier League

Everton adalah salah satu daripada empat kelab Premier League yang menunjukkan minat terhadap bekas pemain Liverpool, Georginio Wijnaldum.

Wijnaldum gagal menembusi skuad utama pasukan PSG di bawah Mauricio Pochettino, hanya memulakan sembilan perlawanan pada 2022.

Pemain tengah Belanda itu kini dibenarkan meninggalkan kelab itu dan kembali ke EPL.

Menurut 90min, PSG memberi lampu hijau kepada Wijnaldum untuk beredar pada musim panas ini.

Everton, West Ham, Wolves, dan Leicester semuanya berminat untuk mendapatkan khidmatnya.

Kelab Perancis itu mungkin terpaksa menerima perpindahan secara pinjaman untuk pemain berusia 31 tahun itu kerana gajinya yang terlalu tinggi dan baki dua tahun lagi dalam kontrak.

Persaingan antara Everton dan Liverpool tidak perlu dijelaskan lagi dan jarang sekali untuk melihat mana-mana pemain yang pernah mewakili kedua-dua kelab tersebut.

Everton sudah pasti perlu memperkuatkan bahagian tengah mereka pada musim panas ini, dengan kontrak Fabian Delph akan tamat dan Donny van de Beek kembali ke kelab asalnya, Manchester United.

Disebabkan masalah kewangan di kelab Merseyside itu, Everton mungkin perlu meneroka pasaran pemain ejen bebas atau pinjaman pada musim panas ini untuk memantapkan skuad mereka sekarang.

Selepas musim yang mengecewakan, sudah pasti Everton perlu menambahbaik beberapa bahagian dalam skuad.

Jadi mencari tawaran yang agak ganjil atau perpindahan pinjaman sementara mungkin diperlukan pada jendela perpindahan kali ini.

Share Post:

Related Posts