by klasikko in
Premier League

Jendela perpindahan telah datang dan pergi, dengan Liverpool membuat langkah awal dengan bersetuju untuk menandatangani Cody Gakpo daripada PSV Eindhoven sebelum permulaan tahun baru.

Sejak itu, kelab itu telah dikaitkan dengan beberapa pemain baharu dengan majoriti khabar angin tertumpu pada bahagian tengah, satu posisi yang sangat diperlukan.

Beberapa nama berprofil tinggi telah dikaitkan dengan perpindahan ke Anfield dalam beberapa minggu kebelakangan ini, termasuklah Jude Bellingham, Sofyan Amrabat, Moises Caicedo, Ruben Neves dan Conor Gallagher.

Bagaimanapun, nampaknya sebarang perpindahan untuk pemain ini perlu ditunda sehingga jendela perpindahan musim panas.

Tetapi terdapat juga beberapa pemain berstatus ejen bebas yang boleh menarik minat Liverpool dan membantu menguatkan skuad mereka pada baki musim.

Seorang pemain yang menyerlah ialah bekas pemain tengah Real Madrid, Isco yang kini tanpa kelab selepas perjanjian untuk menyertai Union Berlin telah gagal pada hari tarikh akhir.

Pemain Sepanyol berusia 30 tahun itu menandatangani kontrak dengan Sevilla secara percuma pada musim panas lalu, tetapi meninggalkan kelab La Liga tersebut pada penghujung Disember.

Seorang lagi ejen bebas yang boleh menarik minat Liverpool ialah Zakaria Labyad.

Pemain tengah berusia 29 tahun itu tidak mewakili mana-mana kelab sejak meninggalkan Ajax pada penghujung musim lalu.

Semasa berada di Amsterdam, Labyad memiliki rekod gol yang mengagumkan, menjaringkan 13 kali dalam 54 penampilan serta menyumbang 10 bantuan.

Labyad telah bertembung dengan Liverpool dua kali dalam perlawanan peringkat kumpulan Liga Juara-Juara pada musim 2020/21, di mana The Reds menang 1-0 pada kedua-dua perlawanan.

Peminat Liverpool telah kecewa dengan kekurangan sokongan kewangan oleh pemilik mereka yang sekali lagi membiarkan Jurgen Klopp menderita walaupun skuad sedang bergelut.

Sangat mustahil buat mereka untuk menyambar sesiapa sahaja musim ini walaupun ia adalah pemain ejen bebas dengan kualiti yang ada pada pemain yang disebutkan di atas.

Share Post:

Related Posts